çfarë është metasilikati i natriumit

Metasilikatet e natriumit karakterizohen nga një raport SiO 2 / Na 2 O prej afërsisht një.
Shijiazhuang standard prodhon metasilikat natriumi anhidrat, -pentahidrat dhe -
johidrat. Këto nota ndryshojnë në aspektin e përqendrimit. 
Avantazhi me Sodium Metasilicate Anhydrous është përmbajtja e lartë aktive
që bën të mundur formulimin e produkteve me koncentrim të lartë. Ndërsa
natriumi Metasilikat Pentahidat dhe Jonahidrat ofron përfitimin e një
shpejtësie të lartë shpërbërjeje.
Vetitë dhe përparësitë
 Metasilikati i natriumit tretet lehtësisht edhe në ujë të ftohtë.
 Granulat tona karakterizohen nga një dendësi e madhe e lartë dhe një përmbajtje e ulët pluhuri.
 Si një produkt shumë alkalik, metasilikati i natriumit do të reagojë lehtësisht me CO 2 . Metodat tona të prodhimit
janë të tilla që rreziku i mosaktivitetit të pjesshëm për shkak të ndotjes me CO 2 është minimal pasi nuk
ka asnjë kontakt midis produkteve tona dhe gazrave të djegies. Në këtë mënyrë, ne mund të garantojmë një
metasilikat të pastër natriumi.

Aplikime
Çimento, Beton dhe Refraktore
shijiazhuang standard5


Për shkak të përbërjes së tij absolutisht inorganike, Metasilikati i Natriumit i standardit shijiazhuang është veçanërisht i përshtatshëm për përdorim në disa aplikacione rezistente ndaj zjarrit.
Produkti gjendet në aplikime ku komponentët duhet të mbrohen
nga temperaturat e larta. Veçanërisht metasilikatet e natriumit të hidratuar
kanë një efekt të shkëlqyer ftohës. Ato përdoren në prodhimin
e tullave, llaçeve dhe
përzierjeve me armë zjarrduruese dhe kimikisht rezistente. Ato gjithashtu shtohen në matricë për të rritur alkalinitetin që promovon një shpërbërje më të shpejtë
të pluhurave të tjerë silikat të pranishëm në formulim.
Metasilikatet e natriumit mund të shtohen në përzierjet e thata të çimentos për të përshpejtuar grumbullimin. Metasilikatet e natriumit të standardit shijiazhuang
përdoren veçanërisht në çimento të puseve të naftës për të parandaluar ndarjen e lëndëve të ngurta nga
matrica e çimentos me përmbajtje të lartë uji.
Qeramika

shijiazhuang standard4

Në industrinë e qeramikës, një pjesë e ujit në llumrat e argjilës mund të zëvendësohet me metasilikat natriumi për të përmirësuar karakteristikat e lëngut që rezulton në kursimin e energjisë në
fazën e tharjes. Metasilikati i natriumit vepron si një deflokulant, ai absorbohet në
sipërfaqen e argjilës dhe bën që grimcat e argjilës të sprapsin njëra-tjetrën. Notat e preferuara janë
metasilikat natriumi pentahidrat dhe johidrat.
KozmetikëQQ图片20210601085125


Metasilikati i natriumit është një kripë inorganike. Në kozmetikë ky përbërës
përdoret kryesisht në zbardhjen e flokëve si stabilizues zbardhues peroksid.

detergjenteve
shijiazhuang standard3


Metasilikatet e natriumit janë përbërës shumë të rëndësishëm në
detergjentët e lëngshëm dhe pluhur për aplikime profesionale dhe industriale. Ato përmbajnë një
pjesë optimale të alkalit dhe silicës së tretshme.
Alkaliniteti i tyre aktiv i lartë siguron një pastrim efikas dhe e bën
Metasilikatin e Natriumit të standardit shijiazhuang një zgjedhje ekonomike. Përmbajtja e silicës së tretshme
mbron sipërfaqet metalike, qelqi dhe qeramike nga korrozioni dhe
shpërndan tokën në tretësirë ​​dhe parandalon ridepozitimin e saj.

Kapaciteti i madh amortizues, efekti i tyre stabilizues i procesit të zbardhuesit, vetitë mbrojtëse
kundër korrozionit, aftësia e tyre për të lidhur fortësinë, aftësia e tyre për të mbajtur papastërtitë e hequra në suspension
e bëjnë metasilikatin e natriumit një përbërës shumëfunksional dhe të domosdoshëm në
formulimet tuaja të detergjentit.
Metasilikati i natriumit është veçanërisht i përshtatshëm për pastrimin e sipërfaqeve të forta dhe për detergjentët profesional dhe industrial
për larjen e enëve.
Fuga
shijiazhuang standard2The construction of tunnels can be a hazardous operation. Direct injection of
soluble silicates in combination with a hardener, gives consolidation of the ground
and water-impermeabitlity by in-situ formation of a siliceous gel, which
strengthens and seals the soil.
Sodium metasilicates are used in dry mixtures composed of inorganic compounds
which hardens in reaction with water.
Miningshijiazhuang standard1Flotation is a widely used process for extracting many minerals from
their ores. shijiazhuang standard’s sodium metasilicate is used as dispersant to keep
undesired materials in suspension while the value minerals are carried
to the surface by air bubbles.

Deminimi i letrës së gazetës

shijiazhuang standard ·

 

Metasilikati i natriumit luan një rol shumëfunksional dhe jetik në
zbërthimin e letrës. Vetitë e tij amortizuese dhe saponifikimi alkaline
ndihmojnë në shpërndarjen e grimcave të bojës dhe përmirëson notimin. Përveç
kësaj, stabilizon peroksidin e hidrogjenit që përdoret për zbardhjen e pulpës.

 

Vaji dhe shpimishijiazhuang standard Metasilikatet e natriumit përdoren në silik

Lëngjet e shpimit me bazë ate, të cilat janë një alternativë efektive, e gjithanshme dhe me kosto të ulët ndaj të shpimit me bazë nafte .
Përveç kësaj, metasilikatet e natriumit janë tërësisht inorganikë dhe për këtë arsye
nuk janë të ndezshme dhe pasi të hollohen, ato nuk kanë ndikim mjedisor.
Metasilikatet e grimcuara ofrojnë një avantazh ndaj silikateve të lëngëta
kur kërkojnë kushtet, të tilla si kapaciteti i kufizuar i ruajtjes ose rreziku
ndaj temperaturave të ngrirjes. Metasilikatet e natriumit të standardit shijiazhuang janë
shumë të efektshme në lëngjet normale dhe me peshë të rëndë për të reduktuar lëvizshmërinë e ujit. Ato
përdoren gjerësisht si një zgjatues me kosto efektive, duke lejuar një raport më të lartë të ujit me çimento. Ato mund të
përdoren edhe si përshpejtues çimentoje.


Koha e postimit: Qershor-01-2021
WhatsApp Online Chat!