Fa'aaogāina ole sodium thiosulfate ile fa'ato'aga

Fa'aaogāina ole sodium thiosulfate ile fa'ato'aga

I vailaʻau mo le faʻafefeina o le vai ma le faʻaleleia atili o le pito i lalo, o le tele o oloa e aofia ai le sodium thiosulfate . O se vailaʻau lelei mo le faʻatonutonuina o le lelei o le vai, faʻamaʻi ma faʻaumatia cyanobacteria ma algae lanu meamata. O le isi, se'i ou fa'aali atili atu e uiga i le sodium thiosulfate

sodium thiosulfate

1. Detoxification

 O loʻo i ai se faʻamaʻi faʻapitoa i le laveaʻiina o le cyanide poisoning i vaituloto iʻa, ma o lona faʻaogaina lelei o le ion exchange o loʻo i ai se aafiaga patino i le faʻaitiitia o le oona o metala mamafa i le vai.

 O lo'o i ai se aafiaga fa'amama i luga o vaila'au u'amea mamafa e pei ole sulfate apamemea ma le sulfate ferrous e fa'aaogaina e tape ai iniseti. O le sulfur ion o le sodium thiosulfate e mafai ona tali atu i ion u'amea mamafa e fausia ai timuga e le oona, ina ia fa'amama ai le oona o ion uamea mamafa.

 E mafai ona fa'aaogaina e fa'aleaga ai vaila'au fa'ama'i. O lona fa'aitiitia lelei e mafai ona fa'aogaina e fa'aleagaina ai le oona o vaila'au fa'ama'i o le organophosphorus. Ua fa'amaonia e le fa'ata'ita'iga e talafeagai mo fa'ailoga o le 'ona o i'a ona o le tele o vaila'au o le organophosphorus ma le 'ona o tagata i vaituloto. O insecticides Organophosphorus e masani ona faʻaaogaina i oloa vai o Phoxim ma trichlorfon, lea e masani ona faʻaaogaina e tape ai parasite. A maeʻa le faʻaogaina, e mafai ona faʻaaogaina le sodium thiosulfate e aveese ai le toega oona.

 

2. Fa'aleagaina o le nitrite

 I le tulaga o le maualuga o le nitrite i le vai, o le sodium thiosulfate e mafai ona vave tali atu i le nitrite ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oona e mafua mai i le maualuga o le nitrite i totonu o le vai.

 3. Aveese le chlorine o totoe mai le vai

 A mae'a ona fa'amama le vaita'ele, o le a fa'aogaina tapenaga o le chlorine e pei o le pa'u bleaching i nisi o nofoaga. A maeʻa le tolu poʻo le fa aso o le faʻaaogaina o le chlorine, e mafai ona tali atu le sodium thiosulfate i le calcium hypochlorite ma le faʻamaʻiina malosi e maua ai ions le afaina o le chloride, lea e mafai ona tuʻuina i totonu o le vaituloto muamua.

 

4. Fa'alili ma le vevela pito i lalo

 I le vaitau o le maualuga o le vevela, ona o le faʻaauau pea o le vevela, o le vai pito i lalo o le vaituloto e masani ona vevela i le muamua ma le vaeluaga o le po, o se tasi lea o mafuaʻaga o le hypoxia i le po ma le vaveao. A vevela le vai pito i lalo o le vaituloto, e mafai ona foia e ala i le faʻaaogaina o le sodium thiosulfate. E masani lava, e mafai ona sausau saʻo i le afiafi, ae ona e mafai ona faʻaititia le okesene faʻamavae pe a uma le faʻaaogaina o le sodium thiosulfate, e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le oxygenant i le tele e mafai ai.

 fa'ato'aga fa'ama'i sodium thiosulfate

5. Togafitiga o le vai uliuli ma le vai mumu e mafua mai i limu liliu

 

Ona o le adsorption ma le lavelave o le sodium thiosulfate, o loʻo i ai le malosi o le faʻamamaina o vai. A mae'a ona sasaa le limu, ona pala lea o algae mate i ni macromolecules eseese ma ni molela'au laiti o mea fa'alela'au, ma fa'auliuli pe mumu le vai. O le sodium thiosulfate o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave, lea e mafai ona faʻalavelaveina nei macromolecules ma molelaiti laiti o mea faʻalaʻau, ina ia ausia ai le aafiaga o le togafitia o vai uliuli ma vai mumu.

6. Fa'aleleia lelei o le vai

 

E fa'aaogaina e fa'aleleia ai le lelei o le vai o le vaituloto. 1.5g sodium thiosulfate e fa'aaogaina mo mita kupita ta'itasi o le tino vai e sausau i totonu o le vaituloto atoa, o lona uiga, 1000g (2 kilokalama / mu) fa'aaoga mo mita ta'itasi o le loloto o le vai.

 E masani lava, o le faʻaaogaina o le sodium thiosulfate aʻo leʻi suia le pito i lalo o loʻo i ai aʻafiaga fesoasoani, o le tasi o le faʻamama, o le isi e faʻafefe ma faʻateleina le manino o le tino vai.

 O le faʻaaogaina masani o le sodium thiosulfate i le tino vai e mafai ona faʻaleleia atili le aofaʻi o le alkalinity o le tino vai ma faʻateleina le mautu o le vai, aemaise lava i luma ma taimi o timuga, lea e mafai ona puipuia lelei ai le faʻalavelaveina o le vai pe a uma le timu.

 

7. Fa'atapula'a le gaosiga ole hydrogen sulfide i vaituloto

 Matou te iloa o le maualuga o le mea o loʻo i totonu o le hydrogen sulfide o loʻo i le maualuga o le vevela ma le vai acidic (maualalo pH). Ole tau ole pH ole vaituloto masani e masani ona alkaline (7.5-8.5). Sodium thiosulfate e a'afia i le alkali malosi ma le masima vaivai vaivai. A maeʻa le hydrolysis, o le alkaline, lea o le a faʻateleina ai le tau o le pH o le tino vai, faʻateleina le mautu o le vai, ma faʻatapulaʻaina le gaosiga o le hydrogen sulfide i se tulaga patino.

O isi tulaga e fa'atatau ile sodium thiosulfate

 

1. Togafitiga o vai palapala ma pa'epa'e.

 2. Fa'aaogaina a'o le'i timu ma taimi o timuga, e mafai ona faia se sao taua i le fa'amautuina o le vai ma puipuia ai le sasa'aina o algae ma le gaogao vai pe a uma le timu.

 3. Aveese mea o totoe o le halogen e pei ole chlorine dioxide ma le pa'u pa'u. I le taimi lava e tasi, e mafai foi ona faʻaaogaina mo le faʻamamaina o vailaʻau faʻamaʻi organophosphorus, cyanide ma metala mamafa.

 4. Fa'aoga mo le aau ma le tulaueleele o ula ma paa e mafua mai i le vevela i le vaeluaga o le po; Ae ui i lea, i le tulaga o le hypoxia i le afa lona lua o le po, e tatau ona galulue faʻatasi ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le okesene i lalo ma le okesene granular, ma e le mafai ona faʻalagolago i le sodium thiosulfate naʻo mo le fesoasoani muamua o le hypoxia.

 5. E mafai ona fa'aogaina le Sodium thiosulfate mo le fa'amamāina fesoasoani o ipu samasama ma le uliuli pito i lalo ole pa'a vaitafe.

Lapataiga mo le faʻaaogaina o le sodium thiosulfate

 

1. Aua le faʻaaogaina le ulu faʻafefe e mafua mai i le liligi o limu, ulu faʻafefe, aso puaoa ma timuga ma le maualuga o le ammonia nitrogen i le mamao e mafai ai e puipuia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe leaga le tau, ae sili atu le faʻaaogaina faʻatasi ma le okesene pe tatala le oxygenator i le mamao e mafai ai.

 2. Pe a faʻaaogaina le sodium thiosulfate i le sami, e mafai ona faʻafefe pe uliuli le tino vai, o se mea masani.

 3. O le sodium thiosulfate e le tatau ona teuina pe faʻafefiloi ma vailaʻau malosi.


Taimi meli: Me-20-2022
WhatsApp Online talatalanoaga!